De overheid

Een paar dingen die meer vertellen over het verband tussen de overheid en de cryptocurrencies

Het reguleren van de cryptocurrency

Als eerst moet u weten dat cryptocurrencies decentraal van karakter zijn . Bijvoorbeeld bij de bitcoin is dat het niet gestopt kan worden door de banken en de overheden. Dit komt op dat het netwerk van de bitcoin is opgeslagen in duizenden computers over heel de wereld en niet op één centrale plaats. Dus kan men het niet op één centrale plaats uitschakelen. Als men de bitcoin wilt stoppen dan zal men het internet moeten uitschakelen. Uitschakelen kan men de bitcoin dus niet dus zullen ze het op een andere manier moeten vertragen. Dit doet de overheid door FUD te creëren oftewel angst en onzekerheid in de media. Telkens weer het slechte nieuws propageren dat te maken heeft met cryptocurrency. De cryptocurrency kan de banken in de toekomst vervangen en dat willen de banken natuurlijk niet daarom geven ze hun ook niet zomaar gewonnen. Overheden hebben macht en willen dit ook houden. Als de burgers zelf een economisch systeem gaan opbouwen kan dit nadelige gevolgen hebben voor de overheid. In sommige landen is dat al het geval. In Mexico bijvoorbeeld gaat men een wetsvoorstel goedkeuren waar instaat dat men de activiteiten van de bitcoin en andere cryptomunten gaat reguleren. Nu zullen deze activiteiten onder de regelgevende bevoegdheid van de Mexicaanse Centrale Bank vallen. Ook werkt Europa aan een nieuwe wet die het witwassen met cryptogeld, het financieren van terroristische ondernemingen of het dealen van drugs moet tegen gaan.Dit betekend dat de handelaars in cryptocurrencies onder een streng toezicht zullen vallen.

hamer

Wat zijn de gevolgen als het gereguleerd wordt?

Het internet is de belangrijkste troef dat cryptocurrency heeft en wanneer de overheden de macht hierover krijgen zakt heel het idee van de cryptocurrency weg. Als de overheden ingrijpen zal de hype van de bitcoin afnemen en dan kan de koers zomaar instorten. Dan zal het niet meer de kwestie zijn van of maar wanneer het gebeurd.

contract

De toekomst van de cryptocurrency?

De tussenkomst van China heeft voor een paar problemen gezorgt, niet alleen voor de cryptocurrencies maar ook voor de geldwisselkantoren. Ondanks alles krabbelde de koers terug overeind. Er geldt nog steeds een verbod op bitcoins in de landen Bangladesh, Bolivia, Ecuador en Kirgizië maar dat heeft de beleggers niet echt afgeschrikt. Wat er echter nog niet bekend is, is de waarde die men op de virtuele munten moet plakken daarom is het nog steeds een risico.

vraagteken